Marea Neagră România
For English slide down:)
Marea Neagră oferă imagini spectaculoase indiferent de sezon, dacă e iarna ne încânta cu o imagine de vis a stilopozilor și valurilor înghețate , iar dacă ești in Constanta , imaginea cazinoului precum și a balustrazii este ceva preluat din poveștile cu regine de gheață ...
Iar in timpul verii faleza se umple de umbreluțe colorate și sunete de oameni Fericiți.
Litoralul românesc se întinde pe o suprafața de 245 km, ar fi frumos sa avem atâta plaja:) dar aceasta întindere se împarte in trei sectoare și anume :
Delta Dunării (care este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene) Aici putem străbate aceasta delta la bordul unui frumos yacht numit Victory la bordul căreia au loc 10 persoane care pot alege la sejururi de la patru la șapte zile , in camerele acestui yacht puteți beneficia de tot confortul unui hotel diferența fiind doar imaginea uimitoare care o puteți observa chiar din patul Dvs de asemenea toate cele 3 mese principale va sunt asigurate.
Dar aveți multe alte variante de a petrece un sejur minunat in delta ,cazându-se in unul din hotelurile de aici.
Puteți alege chiar și un pachet turistic sau va puteți aventura singuri sau impreuna cu prietenii printr-o plimbare cu barca pe salba de lacuri si canale din delta.
Aici va puteți întâlnii cu câteva din următoarele animale : pescarusul, starcul, cufundacul, lopatarul, stancuta, vulturul codalb, soimul dunarean, bufnita,piciorongul,lisita, gainusa de apa, lacarul cenusiu ,prundasii, porumbelul de scorbura, califarul alb, ciocanitoarea, gugustiucul,iepurele,mistretul,dihorul, caprioara, bursucul, vulpea .
Toate aceste animale fiind intalnite in delta , de asemenea aici întâlnim și câteva animale protejate precum caii sălbatici și coloniile de păsări ...Complexul lagunar Razim-Sinoe, acesta fiind împărțit in 2 și anume Unitatea Razim și Unitatea Sinoe. (acest loc face parte din rezervatia Deltei Dunării și este format din lacuri, grinduri maritime și formațiuni de relief mai înalte) Aici putem întâlnii lacurile Goloviţa, Razim,Zmeica şi Babadag in unitatea Razim și lacurile Nuntaşi ,Sinoe şi Tuzla intalnite in cealaltă unitate și anume Unitatea Sinoe.
Acesta este locul unde întâlnim cea mai mare întindere de apa dulce din România ,care ne incanta privirea prin peisajului sau sălbatic cu flori și vieţuitoare sălbatice.Este plaja in sine care este formată din plaje, faleze și limane frumos amenajate pt turiști . Iar aici întâlnim următoarele 15 stațiuni :
Constanța ( aici putem petrece un concediu minunat pe faleza cazinoului din Constanța , după cum și numele ii spune aici avem prilejul sa întâlnim o frumoasa clădire și anume cazinoul din Constanța , care din păcate nu este deschis dar se anunța redeschiderea sa odată cu renovarea care îl așteaptă . Tot aici întâlnim și digurile de la Modern și portul Tomis )
In Constanta ne întâmpina o plaja placuta cu diverse activități acvatice , renumitele restaurante și terase dar și tarabele cu suveniruri.
Poate vom alege una din zilele petrecute in aceasta stațiune sa ne-o petrecem la Delfinarul din zona , unde vom admira un frumos număr cu delfini dar putem de asemenea face o plimbare in parcul din incinta Delfinariului pentru a face cunoștința și cu alte animale.
- Costinești și Costinesti Tabăra ,( acesta este locul meu preferat aici puteți vedea și un vas care a esuat cu ceva timp in urma, aceasta aducea portocale și se numește epava Evangheliei pe care o puteți vedea atât de pe plaja precum și printr-o mică plimbare cu vaporașele care fac acest tur.
In aceasta stațiune viața de noapte e foarte activa având câteva discoteci in aer liber și un parc de distracții unde puteți întâlnii carusele , trenulețe și leagăne precum și alte chestii grozave , in acest parc e câte ceva pentru orice vârsta aici sigur nu se vot plictisi nici iubitorii de senzații tari dar nici cei mici .
Plaja este întinsa având destule locuri pentru sejloange si umbreluțe dar și pentru a îți așeza prosopul pe nisipul fin și fierbinte chiar lângă valurile mării.
Eforie Nord și Eforie Sud (aici vom avea o plaja cu un nisip mediu nici fin dar nici zgrunțuros .Eforie Nord are de asemenea o plaja la lacul Techirghiol care este cunoscut pentru efectele sale terapeutice datorita apei sărate și a nămolului ,pentru a ajunge la plaja Eforie Sud vom coborî câteva trepte deoarece aici faleza este foarte înaltă, iar plaja desi îngusta este de asemenea frumoasă)
Gura Portiței ( nu este chiar o plaja ,este defapt un sat de vacanță, singura porțiune de “plajă” întâlnită aici este limba de nisip dintre Lacul Golovița și Marea Neagră) Acesta este un loc sălbatic unde poți admira frumusețile naturii , acesta este locul perfect pentru cei care cauta liniste, aer curat, apa cristalina, și un orizont deschis pana la limita viselor .
Iar la cina un peste adevarat, bun și proaspat pescuit din apele Dunarii.Jupiter ( este o stațiune cu o foarte bogata vegetație , deci este perfecta plimbărilor , aici întâlnim o plaja de aproximativ 1 kilometru cu câteva golfuri delimitate de diguri de protectie dar și porțiuni special amenajate cu șezlonguri și umbrele)Aceasta este o stațiune micuţă, far curată şi cochetă, fiind chiar între stațiunile Neptun şi Cap Aurora.
Pe plaja acesteia poți lenevi la soare pe șezlong sau pe prosopul întins lângă valurile spumoase ale marii într-un fundal de muzica buna , valuri și pescăruși .
Mamaia (aceasta este singura plajă de pe litoralul românesc al Marii Negre cu certificat Blue Flag, care atestă calitatea apei mării, a nisipului dar și a dotărilor, având și plaje private precum cea a hotelului Vega unde pe langa terenurile de sport special amenajate ne putem acoperi timpul in diferite “distracții” și anume putem lua o salupă, hidrobiciclete, ski-jet-uri si echipamentele de schi acvatic care fac parte din sectorul de agrement nautic al plajei Vega Vintage Beach)
Plaja este destul de lata întâlnind aici un culoar de lemn ce ne duce pana la mijlocul plajei, nisipul se niveleaza zilnic, iar mărețele constructii de nisip construite in ziua anterioara dispar , copiii având sigur a doua zi o alta idee , un alt model deci un nou castel de nisip de construit, care va dispărea ca prin magie peste noapte:)
Mangalia ( este singura staţiune maritimă unde intalnim izvoare minerale. In aceasta baza de tratament întâlnim secţii de recuperare medicală, instalaţii pentru băi calde cu apă sulfuroasă şi cu apă de mare, nămoloterapie, kinetoterapie, hidroterapie, saună, precum și săli pentru gimnastică medicală și cabinete de geriatrie. Iar pentru iubitorii de echitație o veste buna, acesta e locul perfect pentru ei având un loc special amenajat pentru echitație)
Neptun (aceasta are o latime intre 30 și 100 m , având parte de un nisip fin si o intrare lina in mare, cu un fund al marii nisipos și o apa curata precum si multe posibilitati de agrement si alte servicii, pe plaja numita La Steaguri chiar in dreptul Clubului nautic Dimci ne putem bucura de curse cu jet-sky-ul , cu banana, wakeboarding si windsurfing , putem face o plimbare cu un caiac precum și locuri special amenajate cu locuri de joaca pentru copii)
Saturn ( aici întâlnim o plaja cu un nisip mai gros precum și multe golfuri artificiale , dar întâlnim și o zona de plaja mai late fără golfuri unde sunt și izvoare mezotermale sulfuroase, captate sub forma de dusuri. Tot aici întâlnim și plaja Adras despre care se spune ca este una dintre cele mai iubite plaje de pe litoral)
Aurora plaja Olimp (este o plaja creata de golfuri artificiale, aici ne maingaie picioarele un nisip de cea mai buna calitate iar intrarea in valurile spumoase ale Marii este lina, apa avand o adancime redusa pe o distanta destul de mare)
Vama Veche ( aceasta plaja parca striga libertatea și fericirea alături de un dans pe nisip, mult soare și valuri înspumate, gălăgie și muzica in aer liber, muta Nebunie și un răsărit de soare cu o bere in mână, prieteni multă iubire și extaz , acesta e locul unde de obicei se întâlnesc rockerii și unde se dau concerte . Plaja din Vama Veche este una destu de lata , având in unele părți chiar mai mult de 200 metri . Rste de asemene o plaja sabatică , opopulatavchiar și pe timpul nopții de tineri care se aduna in jurul focurilor fe tabăra .)
Venus ( este o plaja relativ mică in mare parte cu golfuri ce intra adânc in țărm și un nisip fin)
2 Mai ( rste o plaja împărțită in 2 unde dacă dorești poți opta pentru plaja de nudiști sau poți rămâne cu costumul de baie pe tine in cealaltă parte a plajei, este locul perfect pentru a te relaxa și a profita de liniște deoarece nu are nici un fel de viața de noapte in schimb are locuri special amenajate pentru amplasarea corturilor sau a rulotelor)
Toate aceste stațiuni pot fi intalnite chiar lângă plajele cu nisip fin ale Marii Negre.
Datorita salinității scăzute a acestei mari, pe timpul iernii marea îngheață și ne induce într-un peisaj de poveste.
In Marea Neagră se revarsă multe râuri care introduc in aceasta mare cu o salinitate deja scăzută de aproximativ 18% in larg și între 12% și 7% in zona litoralului , apa proaspătă .
Dacă te-ai decis sa faci un concediu pe litoralul Marii negre din România ai de ales din cele 15 stațiuni care ne ofera peste 250,000 de locuri de cazare , putem alege între hoteluri de pana la 5 stele vile sau apartamente de închiriat sau pensiuni frumos amenajate.
Restaurantele și terasele servesc pe lângă mâncăruri tradiționale românești și preparate intalnite in bucătăriile străine , deci dacă nu te-ai decis sa guști din bunătățile tradiționale , deși recomand asta , poți opta pentru felul tău de mâncare preferat.
Pentru a vizita stațiunile intalnite aici poți opta pentru un tur cu trenulețul iar in stațiunile unde nu întâlnim un astfel de trenuleț putem alege bicicletele de maxim 6 persoane sau ceva motorizat , un cart, un scuter și de ce nu Ninebot .
La Marea Neagră se ajunge relativ ușor , cu trenul , cu mașina , cu autobuzul și de ce nu cu avionul. Cel mai apropiat aeroport fiind chiar in Constanța , dacă am ales trenul sa știți ca va opri in fiecare stațiune , iar cu mașina va voi spune ruta ce o puteți urma odată ajunși in București , capitala României , de la București la Constanta sunt aproximativ 224 km pe autostrada A2 după care se urmează ieșirea spre Mamaia pe centura A4 după care va urma ieșirea spre Constanta. De aici poți opta pentru orice stațiune dorita luându-te după indicatoare .
Eu am fost doar in câteva din stațiunile din România , vara trecută petrecand-o cu fiul meu in Costinești Tabăra, intr-o excursie organizata de școala. Am petrecut momente frumoase impreuna in sejurul nostru de 8 zile , am prins vreme buna și o mare liniștită.
Am mers in fiecare dimineața pe plaja la răsărirea soarelui pentru a face aerosol, dar ne-am plimbat și noaptea pe faleza ridicând lampioane.
Ne-am plimbat cu bicicleta cu mai multe locuri și am fost in parcul de distracții. Iar după-masa după ce am luat prânzul ori ne-am odihnit ori am luat la rând tarabele din stațiune , ne-am dat pe tiroliană am mers cu vaporașul cu hidrobicicleta și multe altele...
Pentru a scrie acest articol m-am inspirat din https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Litoralul_românesc
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Stațiuni_românești_la_Marea_Neagră
folosind doar informațiile , conținutul fiind creat cu cuvintele proprii.
Pozele folosite sunt toate pozele propri, făcute la Marea Neagră in diferite stațiuni și ani.
Multumesc pentru vizita făcută și sper că v-am convins sa ne vizitați:)
The Black Sea
The Black Sea offers spectacular images in all the season, in winter is delighted us with a dream image of frozen stylophores and waves, and if you are in Constanta, you can find here the image of the frozen casino as well as the balustrade , look like something taken from stories with queens of ice ...
And in the summer the cliff is filled with sunbeds and colorful umbrellas in a background of the sound of Happy people.
The Romanian seaside stretches over an area of 245 km, it would be nice to have so much km of beach :) but this stretch is divided into three sectors:
- The Danube Delta (which is the second for its size and the best-preserved deltas of the European deltas)
But you have many other options to spend a wonderful time in the delta,you can choose to stay in one of the hotels found here.
You can even can choose a tourist package or you can adventure alone or with friends on a boat ride on the lakeshore and the canals from the Danube delta.
Here we can pass this beautiful delta aboard a yacht called Victory on this yacht,have place a number of 10 people who can choose to stay from 4 to 7 days in the rooms of this yacht ,here you can benefit all the comfort of a hotel the difference being just the stunning picture you can see even from your bed , and all three main meals are provided.
Here you can meet some of the following animals: the fox ,deer ,badger, seagull, the owl ,wather chicken, pigeon of safflower, the stork, eagle white cod, Danube Falcon,the gray coat, rabbit, wild boar,polecat,titmouse,the white caliph, woodpecker, these animals are found in the delta, we also find here some protected animals such as wild horses and bird colonies ...
- The Razim-Sinoe lagoon complex, is divided into 2, the Razim Unit and the Sinoe Unit. (this is part of the Danube Delta Reserve and here we can find lakes, maritime beams and some high and low relief formations) Here we can see the lakes of Razim, Zmeica , Golovita and Babadag in the Razim unit ,and the lakes Sinoe , Tuzla and Weddings guests in the other unit, the Sinoe unit.
This is where we meet the largest stretch of freshwater in Romania, which delights our eyes through its wild landscape with flowers and wild animals.
Here we finally speak about the beach , in this area we can find beaches, cliffs and limestones that offer a beautifully landscaped for tourists.
And this are the resort where we can enjoy the hot sand and the waves of the sea.
Constanţa (here we can spend a wonderful holiday on the cliff of the Constanţa casino, as its name tells us here we have the opportunity to meet a beautiful building, namely the casino of Constanţa, which unfortunately is not open but it is announced its reopening with the end of the renovation .
Here we can see the dams of Modern and the Tomis port) In Constanta we meet a pleasant beach with various water activities, a lot of restaurants and terraces, but also souvenir stalls. Perhaps we will choose one of the days spent there in this resort ,to go at the Dolphinarium from Constanta, where we will admire a beautiful artistic number with dolphins, but we can also can take a walk in the park of the Dolphinarium to get acquainted with other great animals.
Costineşti and Costinesti Camping (this is my favorite place ,here you can see a boat that have failed some time ago, it was a transportation boat that full with oranges and is called the wreck of Evangheliei.
This wreck can be seen both on the beach as well as from a small ride with the boat that make this tour. In this resort the nightlife is very active with some outdoor discos and a great amusement park where you can find carousels, trenches and swings for all ages, from lovers of sensations to minors. The beach is stretched with plenty places for umbrella and sunbeds but also you have place to put your towel on the fine and hot sand near to the Sea.
Eforie Nord and Eforie Sud (here we have a beach with medium sand, neither fine nor crusty. Eforie Nord also has a beach on the Techirghiol Lake , this one is known for its therapeutic effects due to salty water and it’s sludge, to reach the Eforie Sud beach you will need to descend a few steps because here the cliff is very high but the view of the beach is also very beautiful.
Gura Portiţei (is not really a beach, it is actually a holiday village, here is the sandy language between the Black Sea and Golovita Lake) his is a wild place where you can admire all the of nature, this is the perfect place for those looking for peace, crystal water, fresh air, and an open horizon to the until the dreams limits.Here you can have at dinner a real fish, good and fresh fished from the Danube.
Jupiter (it is a resort with a very rich vegetation, so it is perfect for walks, here we meet a beach of approximately 1 kilometer with a few bays bounded by protection dikes but also specially arranged porches with sunbeds and umbrellas)
This is a small resort, but very chic, being between Cap Aurora and Netun.
At this beach you can lie in the sun on the sun lounger or on the towel stretched near the foamy waves of the sea in a background of good music, waves and seagulls.
Mamaia (this is the only beach on the Romanian Black Sea with the Blue Flag certificate, which guarantees the great quality of the sea, wather and the sand ,here are also private beaches like the beach of hotel Vega where besides the sports grounds specially arranged we can spend the time in various "fun" activities ,we can take a bump, hydro-bicycles, ski jets and water ski equipment that are part of the nautical entertainment sector of Vega Vintage Beach). The beach is quite wide here meeting a corridor wood that takes us to the middle of the beach, the sand is leveling daily, and the great sand constructions built on the previous day disappear, the children surely will come the next day another idea, another model so a new sand castle will be built, which will disappear by magic overnight:)
Mangalia (it is the only marine resort where we meet mineral springs.) In this treatment base we can find medical recovery facilities, hot water and seawater baths, hydrotherapy, sauna, ud therapy, kinetotherapy, as well as medical gymnasiums and geriatric cabinets and good news for riding lovers, this is the perfect place for them to have a special place for equitation)
Neptune (it has a width of 30 to 100 m, with a fine sand and a smooth entrance to the sea with sandy bottom of the sea and clean water as well as many choose to spend your leisure and other services, on the beach called La Steaguri right next to the Dimci Nautic club we can enjoy jet-sky, banana rides ,or windsurfing and wakeboarding, kayaking as well as specially arranged playgrounds for children)
Saturn (here we see a thicker sandy beach as well as many artificial bays, but we also encounter a wider beach area without bays where are also sulfuric mezotermal springs, captured in the form of showers.
We can also meet here the Adras beach that is says ,it's one of the most beloved beaches on the seashore)
Aurora , Olimp beach ( it is a beach created by artificial bays, here we brave the feet of the best quality sand and the entrance to the sparkling waves of the sea is smooth, the entrance in water have a reduced depth over a fairly large distance.
Vama Veche (this beach is like crying for freedom and happiness, along with a beach dance a coffee on the sand, lots of sun and waves, outdoor music, laughter, madness, a sunrise with a beer in hand, friends, love, ecstasy as well as the place where the rockers usually met or concerts are held.The Vama Veche beach is quite wide, with some areas of 200 meters of sand. It is a wild beach, populated even during the night of youth gathering around campfire.It is a living beach.
Venus (is a relatively a small beach mostly with bays that go deep into the shore and a fine sand.)
2 Mai (there is a beach divided into 2 where you can choose a nudist beach or you can stay with your swimsuit on the other side of the beach, it is the perfect place to relax and enjoy the quiet because it has no kind of nightlife instead has special places for the placement of tents or caravans.
All these resorts can be found right next to the fine sandy beaches of the Black Sea.Due to the low salinity of this sea, during the winter the sea freezes and induces us into a story landscape.
There are many fresh water rivers that enter in this sea , the Black Sea with an already low salinity of about 18% offshore and between 12% and 7% in the seaside area.
If you decide to make a holiday on the Black Sea coast in Romania you have to choose from the 15 resorts that offer us over 250,000 accommodation places, we can choose between up to 5-star hotels or villas or apartments for rent ,nicely arranged for tourist .
The restaurants and terraces serve traditional Romanian food and also food from other places so if you have not decided to try the traditional Romanian delicacies, although I recommend this, you can choose your favorite meal.
To visit the resorts you can choose a little train tour and in resorts where we do not find such a train we can choose bikes for up to 6 people or something motorized, a cart, a scooter and why not Ninebot.
The Black Sea is relatively easy to arrive,by train, by car, by bus and by plane.
The nearest airport is in Constanta, if you chose the train you must know that it will stop in every resort ,and with the car you follow the road of autobahn,once you arrive in Bucharest, the capital of Romania, from Bucharest to Constanta are about 224 km on the A2 autobahn,followed by Mamaia exit on A4 followed by the exit to Constanta.
From here you can choose any resort you want by following the signs.
I was only in some of the resorts in Romania ,for example last summer I have spent with my son in Costineşti Tabăra, on a school trip.
We spent beautiful moments together in our 8-day travel,we caught good weather and a quiet sea.
We walked every morning on the beach at the sunrise to make an aerosol, but we walked on the seashore also by night and lifting lanterns. We ride a bicycle with more seats and we were in the amusement park.
And the afternoon after we had lunch we rested or we go shopping at the stalls from this resort, we got tyrolian or we went with the boat and many more ...
To write this article I was inspired myself by the Wikipedia and here you can see the link https://ro.m.wikipedia.org/wiki/RomanianList
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Stațiuni_românești_la_Marea_Neagră
using just the information, the content being created with my own words.
The picture I use are all made by me at the Black Sea in different years.
Posted from my blog with SteemPress :https://carolinaelly.wordpress.com/2018/06/25/the-romanian-side-of-the-black-sea/
Thank you for your visit and I hope I've convinced you to visit our seaside, a nice day @carolinaelly